Drůbeží játra Monte Negro
Drůbeží játra Monte Negro
Potřebujeme:
2 dl červené víno
1 dl olej
500 g drůbeží játra
1 ks cibule
150 g anglická slanina
podle chuti
rozmarýn
2 ks bobkový list
3 stroužky česnek
sůl
1 špetka mletý černý pepř
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Játra očistíme a potřeme olejem.
V pánvi nebo hrnci vhodném to trouby rozehřejeme jen lžíci másla. Přidáme játra, osmahneme je a vsypeme cibuli s česnekem. Společně 5 minut restujeme. Pak přidáme víno a koření, směs zakryjeme plátky anglické slaniny a dáme asi na 5 minut zapéct do trouby rozehřáté na 220 °C.
Hotová měkká drůbeží játra Monte Negro vyjmeme z trouby, rozdělíme na předehřáté talíře a ihned podáváme.
Přiloha
Rýže
Brambory