Prazsky flamendr
Pražský flamendr
Potrebujeme
- 400g zadního hovězího masa,
- 3 lžíce sádla nebo oleje,
- 1 lžíce kečupu,
- 200 g cibule,
- 200g paprik,
- pivo,
- sůl,
- mletá paprika,
- česnek,
- drcený kmín.
Příprava:
Asi dvě třetiny cibule nakrájíme najemno a na sádle (oleji) osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso, osolíme a krátce osmahneme. Jakmile maso pustí vlastní šťávu, přidáme mletou papriku, drcený česnek, kmín, kečup.
Osmahneme, dle potřeby podlijeme pivem a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme najemno nakrájený zbytek cibule a nakrájené papriky. Zvolna dohotovíme. Pokrm nezahušťujeme.
Příloha:
- Podáváme se slaným pečivem.