Guláš “Chalupář”
Guláš “Chalupář”
Potrebujeme
· Maso krajene na kosticky (hovezi na gulaz-klizka, veprove, zverina)
· Cibule (kolik masa tolik cibule)
· Cukr
· Paprika
· Pepr
· Masox
· Mouku (nebo rozdrobeny chleb) na zahusteni
· Vegeta
· Sul
· Cesnek
· Majoranka
NENI NUTNE
· Cersve nebo susene houby
· Korenovou zeleninu
· Papriky a rajcata (leco)
Nakrajime cibuli a osmahneme pridame maso a promichame. Pote pridame papriku a pepr. Kdyz je maso meke tak pridame Masox (susene houby, zeleninu,pokud mate radi tak 1-3 chili, atd.) a vodu na potrebne mnozstvi. Zahustujeme moukou rozdelanou ve vode (muzeme pouzit rosdrobeny chleb). Dochucujeme soli a vegetou. Nakonec muzeme pridat drceny cesnek a majoranku
Priloha:
- Knedlik
- Chleb
Do talire nakrajime cibuli na kolecka
Tip: Pripravujeme-li Gulas (v Madarsku perkelt-gulas je polevka) je dobre sundat hrnec z ohne pred tim nez pridame papriku. Po pridani papriky maso promichat a podlit vodou. Diky tomu ze se paprika vybec nepripali…ani neprichyti ma vyraznejsi a jemejsi chut.